Angreštové dezertní víno


 

Z angreštu vyrábíme výlučně víno dezertní.

Angreštové stolní víno je značně labilní.

Pomalu se čistí a trpí mnohými vadami a chorobami.
Bobule angreštu se špatně lisují,a proto po oprání a rozdrcení zalijeme drť horkou vodou v poměru 0,33 litru vody na 1 kg ovoce.Rozředěnou drť necháme 1 - 2 dny naležet,aby mírně nakvasila.Tím se drť lépe lisuje a u červených odrůd přechází barvivo do šťávy.
V 10 litrech vylisované šťávy z angreštu,ke kterému byla přidána před lisováním voda, rozpustíme 2,24 kg cukru a přidáme zákvas čistých kultur kvasinek.Po rychlém rozkvašení a po ukončení bouřlivého kvašení doplníme víno v kvasné nádobě až po hrdlo a necháme je dokvášet při teplotě asi 15°C.Po kvašení víno stáhneme z kvasnic a ke stočenému vínu přidáme 1,2 kg cukru.Vyrobíme přibližně 11,5 litru dezertního vína.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky