Malinové dezertní víno


 

Z malin se vyrábí pouze dezertní víno, protože malinové stolní víno je všestraně méně jakostní a hlavně není příliš chutné.
Maliny pro výrobu vína mají být naprosto čerstvé a zdravé. Plody zbavíme stopek,pak je rozdrtíme a necháme 1 až 2 dny naležet ,aby drť částečně nakvasila.Tím získá šťáva na barevnosti a drť na vylisnosti.Drť vylisujeme nejlépe přes plachetku. Získanou šťávu můžeme nechat sedimentovat.
K 10 litrům malinové šťávy přidáme 5 litrů vody,3,4 kg cukru a 1,5 až 2 g živné soli. Necháme normálně kvasit a po dokvašení můžeme mladé víno přefiltrovat. K dokvašenému a popřípadě přefiltrovanému vínu přidáme 1,4 kg cukru.Tím získáme přibližně 17,5 litru dezertního malinového vína.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky