Višňové víno

 

Višňové víno patří k nejjakostnějším ovocným vínům.Vyniká barevností a osvěžující chutí.Z použitých višní rozdrtíme 5 až 10% pecek a přidáme je do drti.Víno tím získá na kořenité a jemně nahořklé chuti.Drť necháváme 1 až 2 dny naležet.


Višňové stolní víno

Ve višňové drti necháme 5% rozdrcených pecek.K 10 litrům višňové šťávy přidáme 5,5 litru vody, 2,6 kg cukru a zákvas.Na kvasnicích můžeme višňové víno nechat dokvášet poměrně déle.Po druhém stočení je naplníme do láhví.Vyrobíme asi 17 litrů stolního vína.

Višňové dezertní víno

Ve višňové drti ponecháme asi 10% rozdrcených pecek.Drť necháme 1 až 2 dny nakvasit .Na 10 litrů šťávy přidáme 5,5 litru vody, 3,3 kg cukru,zákvas čisté kultury kvasinek a živnou sůl.Kvasnou nádobu se šťávou umístíme v místnosti s teplotou 20°C.Bouřlivé kvašení má probíhat rychle.Víno dokvašujeme po dolití na kvasnicích nebo je stočíme do jiné nádoby.Po dokvašení přidáme k vínu 1,8 kg cukru.Tímto způsobem vyrobíme přibližně 18,5 litru dezertního vína.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky