Malinové dezertní víno

Z
malin se vyrábí pouze dezertní víno, protože
malinové stolní víno je všestraně méně
jakostní a hlavně není příliš chutné.
Maliny pro výrobu vína mají být naprosto čerstvé
a zdravé. Plody zbavíme stopek,pak je rozdrtíme a
necháme 1 až 2 dny naležet ,aby drť částečně
nakvasila.Tím získá šťáva na barevnosti a drť
na vylisnosti.Drť vylisujeme nejlépe přes
plachetku. Získanou šťávu můžeme nechat
sedimentovat.
K 10 litrům malinové šťávy přidáme 5 litrů
vody,3,4 kg cukru a 1,5 až 2 g živné soli. Necháme
normálně kvasit a po dokvašení můžeme mladé
víno přefiltrovat. K dokvašenému a popřípadě
přefiltrovanému vínu přidáme 1,4 kg cukru.Tím
získáme přibližně 17,5 litru dezertního
malinového vína.
